niedziela, 3 kwietnia 2011

Tatar z łososia.

filet z łososia
ogórek kiszony
cebula
oliwa z oliwek 
cytryna
żółtko z jajka
sól, pieprz

Filet z łososia dokładnie oczyścić z ości. Następnie widelcem rozcieramy łososia na pastę. NIE MIELIĆ ŁOSOSIA W MASZYNCE!! Traci on wtedy dużo ze swojego smaku i robi Nam się błotko. Następnie dodajemy oliwę, sok z cytryny i doprawiamy do smaku. Układamy na talerzu i na środku dekorujemy żółtkiem. Dookoła układamy drobno posiekaną cebulę i ogórek (polecam przed posiekaniem usunąć z ogórka miąższ). Dekorujemy ćwiartkami z cytryny.
Podajemy do tego chleb z masłem (nie z margaryną!) oraz polecam lampkę białego wytrawnego wina.

Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz